Jag är född och uppvuxen i Växjö. Min konstnärliga utbildning fick jag på Nyckelviksskolan och på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) vid Göteborgs universitet med inriktning på Keramisk Konst. Flyttade till Blekinge och Johannishus Klockaregård 1986 och har haft keramikverkstad där sedan dess.


Jag tillverkar bruksföremål för vardagsbruk, keramiska objekt men har också gjort ett flertal offentliga utsmyckningar för regionen, bl a på lasarettet i Karlskrona och Karlshamn. Har varit pedagogiskt verksam inom konst och form i Ronneby kommun under många år. Som pensionär kan jag ägna mig åt keramiken ännu mer – det är inspirerande och roligt!



Leran har för mig alltid varit ett spännande och lättsamt material att jobba med. Varje lera har egenskaper som man måste lära känna och ta hänsyn till. Att jobba med lera är alltså ett samarbete, ett givande och tagande - en dynamisk process.


Det skiljer sig i hur leran fungerar vid olika tekniker. Drejning är en omedelbar teknik. Man får svar direkt. Lite som att bemästra vattnet när man målar akvarell. Att ringla leran, att forma lager på lager av rullade lerkorvar till krukor är en urgammal metod som tar tid och kräver tålamod.


När leran är halvtorr, läderhård har man andra möjligheter att förfina och ändra formen. Leran är seg och tålig i konsistensen och man kan karva och böja. När den är torr är den skör som ett torrt löv. När den är bränd är den oföränderlig.


Lera är som en fantastisk urkraft som ligger i jorden och bara väntar på att människan ska tämja den, låta den formas av hennes händer och i elden bli till det föremål som kan brukas och älskas under lång tid!